Behandelingen

Als de tanden en kaken van een kind of een volwassene van nature niet recht staan en daardoor een goede functie van het gebit niet mogelijk wordt, kan met de orthodontist een plan worden opgesteld om dit te verhelpen. Een orthodontische behandeling geeft je een mooie lach en een goed functionerend gebit dat makkelijker te reinigen is. Voor iedere patiënt maken wij een individueel plan.

Eerste consult
Tijdens het eerste bezoek bespreekt de orthodontist met jou en je ouders of een orthodontische behandeling nodig en zinvol kan zijn. Er wordt beoordeeld wat de aard van de gebitsproblemen is. Ook houden we rekening met je algemene gezondheid. Daarom is het belangrijk de ingevulde gezondheidsvragenlijst mee te nemen. Het eerste consult is een informatieve kennismaking. Omdat ieder probleem uniek is, wordt een vervolgafspraak voor een uitgebreid onderzoek gemaakt als je voor behandeling hebt gekozen. Het kan ook zijn dat het beter is om nog even te wachten met een behandeling in verband met de wisseling van je gebit of vanwege de groei. Na de afgesproken wachttijd ontvang je van ons een nieuwe oproep voor een tweede bezoek.
Uitgebreid Onderzoek

Voordat je met de behandeling kunt starten is het nodig om informatie te verzamelen. We maken gebitsafdrukken of een digitale scan van je gebit. Ook maken we röntgen- en digitale foto’s en kijken we hoe je gepoetst hebt. Indien nodig, geven we je instructies ter verbetering. Met behulp van deze informatie en eventuele persoonlijke wensen maakt de orthodontist een individueel behandelplan dat na een paar weken met jou (en je ouders/verzorgers) wordt besproken.

Bespreking van het behandelplan
Bij de bespreking van het behandelplan word je geïnformeerd over de ernst en de aard van de afwijking aan je gebit en je kaken. We informeren je over de verschillende soorten beugels die nodig zijn en de te verwachten behandelduur. We tonen je de te gebruiken beugels. Indien er meerdere behandelopties zijn bespreken we deze uiteraard ook met je. We bespreken de voor- en de nadelen van elk plan en de algemene risico’s en complicaties van een behandeling. Bij de bespreking van het behandelplan overhandigen wij natuurlijk ook een kostenbegroting. Als jij (en je ouders/verzorgers) akkoord gaat met het besproken behandelplan maak je afspraken voor het plaatsen van de beugel.