Tarieven

De tarieven orthodontie worden door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa) door de overheid vastgesteld.

Door hier te klikken, krijgt u een volledig overzicht van de huidige tarieven. Prijswijzigingen die door de NZa worden vastgesteld, gelden ook voor een reeds aangevangen behandeling.

Wij geven voor aanvang van de behandeling altijd een schriftelijke kostenbegroting mee met de prestatiecodes en eventuele techniekkosten die van toepassing zijn. 

Vergoeding door zorgverzekeraar
De kosten voor een orthodontische behandeling worden bijna nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen in zeer ernstige en uitzonderlijke gevallen kan hiervan sprake zijn. De orthodontist zal voor dit soort behandelingen een specifieke vergoeding bij uw zorgverzekeraar aanvragen.

Vergoeding van de orthodontische behandeling uit de aanvullende verzekering door zorgverzekeraars verschilt sterk per verzekeraar en per aanvullend pakket. Wij adviseren je om je van tevoren goed te laten informeren.

informatie over zorgverzekeraars en hun vergoedingen voor orthodontische behandelingen kun je vinden op

http://www.vergelijkmondzorg.nl/orthodontie

www.orthodontist.nl

www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/orthodontie.aspx 

Orthodontistenpraktijk Haven aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de juistheid en actualiteit van bovenstaande informatie.

Betalingen:
Wij hanteren de KNMT betalingsvoorwaarden (download), welke je hier kunt downloaden.

Een afspraak die je niet kunt nakomen, dient minimaal 24 uur van tevoren afgezegd te worden. Indien dit niet gebeurt, kunnen we hiervoor een rekening sturen.

Als het mogelijk is, sturen wij de nota rechtstreeks aan je zorgverzekeraar. In andere gevallen ontvang je de nota zelf. Deze kun je dan zelf bij je zorgverzekeraar indienen.
Wij verzenden de nota via Payt debiteurenbeheer.
De betalingstermijn is 30 dagen. Lukt het je niet de nota op tijd te betalen? Je kun via Payt een betalingsregeling aanvragen.